sundae and coke
Susahnyeee

Allah selalu menguji;

Allah selalu menduga;

Sebab Dia gembira hambanye merintih;

Saya percaya di hujung jalan gelap mesti ada cahaya kan

ITS VERY HARD CHOICE;

I MISS YOU ;(

;)

Okay sebab hari ni semua orang still on raya leave jom kite borak.

Jom Kak Sara cerita pasal anak kakak saya. Kakak saya ni dah lama kahwin tp still xdpt anak. Then, she’s decided nk amek anak angkat. Kak sara memang sokong la keputusan die tu.

Dipendekkan crita, die chop anak angkat mase baby tu still dlm perut. Bile mak die deliver tu baru lah tahu anak die ni cacat kt kaki. Kak sara dah hilang gmbr asal kaki baby tu( Amsyar). Memang teruk cacat die tu.

Kak sara tak tahulah ape problem baby ni. Tapi dr kecik lagi die memang xnak minum susu ibu die atau susu yang kite buat. Dan kerje die asyik menangis je sepanjang hari. Maybe sb die lapar.

Dan perangai die ni semakin menjadi jadi selepas kakak saya pakai kan simen kt kaki die. Simen ni die pakai sebab nak straight kan kaki baby ni. Sebab time die lahir dulu tu kaki die bentuk L. Yang ni Kak Sara boleh faham mesti sebab die xselesa dgn kaki yang berat tu.

Dan perangai die macam pelik gile taw. Die suka baling barang, tarik rambut orang, nangis tu xpyh cakap laa. And bile sy check tanda2 autisme kat sini http://sekolahpulauaman.blogspot.com/2013/02/ciri-ciri-kanak-kanak-autisme.html , ada characteristic tu sket kt die.

Ni ringkasan perangai anak buah saya tu:

1. Die xmakan langsung nasi/roti/biskut. Hidup die hanya bergantung kt susu only. Nestum pon xnak makan

2. Bile salah makan die mudah sembelit

3. Suka menangis time nak tido. Memang mencabar kesabaran la nak tido kan die. Salute gile ngan kakak saya.

4. Suka pukul orang dan menyakit kan diri sendiri. Kadang2 tu die suke tarik rambut orang.

5. Xboleh bertutur dengan baik. Dan tidak response bile kite bercakap. No-eye contact.

6. Suka baling barang dan merosakkan barang. Simple word: agresif

Tu je kot. Tahu tak punca die jadi macam tu? :/

Love,

Kak Saratul

Tengok ni

Sakit tw tangan kite ni. Saya pun tak pasti tangan saya luka sebab ape.

Maybe kene kertas time buat filing. Damn you paper!

Royale Bintang Kuala Lumpur Ramadhan Buffet 2013

Tahun ni adalah tahun pertama saya bekerja di bulan ramadhan. Seems buffet buka puasa is one of annual dinner saya dengan kawan2, saya decided nak buka puasa buffet lah tahun ni. Tapi sedih taw, amal, sha n huda xdpt join pasal dorang dh ada komitmen masing2.

Selepas survey, saya pilih hotel ni psl die murah and menu pon byk. Dapat bende ni pon dari Mydeal. Try la beli kalau korg berminat :)

Okay ni 1st gambar

                                                      Faz and rian ;)

Sampai2 je kami ke meja and pusing2 nak survey makanan. Nah, ni gmb desert yg sara pilih:

                                Creampuff tu sedap gile oi! saya mkn lebih 10 okay.

From clockwise:

1. Kek coklat tu sedap la jugak. Tapi coklat pekat gile. I dont like

2. Fruit tart: yg ni paling sedap. Tapi bila nk g amek lg dh habis :(

3. Hazelnut cake: Rase mcm ubat lipas. Haha!

4. Talam keladi: Yg tu tawar sket. Santan die pon krg lemak

5. Last tu, the precious creampuff. Sedap sedap sedap

Ni pulak ns hujan panas dengan kambing bakar + mushroom with kailan + gulai sotong (1st time i mkn gulai sotong ni tw)  + prawn kung pao + ekor masak merah. Habis semua ni tuan tanah bedal hikss

Tak malaysia lah kan xmkn sate? Tapi sate bota tetap di hatiku *pangsatukali*

Dan yg paling pentinggggg. ni lagi pentingggg. Apakah? haha

Tuan tanah baik hati pakai tudung purple bersama2 kwn tuan tanah ;p

Nak lagi? Nak lagi? Pegi lah mkn sndiri. Saya dh malas nk upload byk2. Xsurprise lah kalau tw byk kan?

Tata tata. Xnak tata kite tutup pintu. Eh?

Right from the start
You were a thief
You stole my heart
And I your willing victim
I let you see the parts of me
That weren’t all that pretty
And with every touch you fixed them

Now you’ve been talking in your sleep, oh, oh
Things you never say to me, oh, oh
Tell me that you’ve had enough
Of our love, our love

Just give me a reason
Just a little bit’s enough
Just a second we’re not broken just bent
And we can learn to love again
It’s in the stars
It’s been written in the scars on our hearts
We’re not broken just bent
And we can learn to love again

I’m sorry I don’t understand
Where all of this is coming from
I thought that we were fine
(Oh, we had everything)
Your head is running wild again
My dear we still have everythin’
And it’s all in your mind
(Yeah, but this is happenin’)

You’ve been havin’ real bad dreams, oh, oh
You used to lie so close to me, oh, oh
There’s nothing more than empty sheets
Between our love, our love
Oh, our love, our love

Just give me a reason
Just a little bit’s enough
Just a second we’re not broken just bent
And we can learn to love again
I never stopped
You’re still written in the scars on my heart
You’re not broken just bent
And we can learn to love again

Oh, tear ducts and rust
I’ll fix it for us
We’re collecting dust
But our love’s enough
You’re holding it in
You’re pouring a drink
No nothing is as bad as it seems
We’ll come clean

Just give me a reason
Just a little bit’s enough
Just a second we’re not broken just bent
And we can learn to love again
It’s in the stars
It’s been written in the scars on our hearts
That we’re not broken just bent
And we can learn to love again

Just give me a reason
Just a little bit’s enough
Just a second we’re not broken just bent
And we can learn to love again
It’s in the stars
It’s been written in the scars on our hearts
That we’re not broken just bent
And we can learn to love again

Oh, we can learn to love again
Oh, we can learn to love again
Oh, oh, that we’re not broken just bent
And we can learn to love again

P!nk feat. Nate Ruess (via endiablee)

neopiacentral:

I love buying new things but i hate spending money I’m so angry

(via continuousevolution)